Michèle’s Blog – Aflevering 5 – Mojito & Caipirinha

MICHÈLE’S BLOG

Mojito & Caipirinha

In mijn 5de blog bezorgen ik  jullie 2 receptjes van barman Rik van de 2 klassiekers Mojito & Caipirinha. Ok, we geven toe, er zijn al onnoemelijk veel recepten hiervan terug te vinden, maar zo maken wij ze in onze Black Box Bar, naar analogie met, je raadt het nooit, de cocktails die we dronken op vakantie.

Mojito

  •       2 cl vers gesperst limoensap

                De reden waarom we met limoensap werken in plaats van limoen partjes is om makkelijk de cocktail te kunnen drinken van het rietje

  • 3 koffielepels rietsuiker
  • 8 muntblaadjes

Samen zeer lichtjes crushen tot wanneer de muntblaadjes gekneusd zijn en de etherische oliën vrijkomen


opvullen met crushed ice

  • 5 cl jonge of witte rum

Alles mooi opwerken naar boven zodat de suiker niet beneden blijft

  • overgieten met een heel klein beetje spuitwater
  • afwerking: overgieten met 3 druppels angostura bitters, takje munt en rietje
  • Soms kan je combineren met framboos en het spuitwater vervangen voor een alcoholische bubbel allebei heerlijk.

http://www.hemingwaycuba.com/havana-hemingway.html?fbclid=IwAR2O3NA60Kye5BGzFLke4wUC9vJGmXV8xEDUBFE15C2J7zYOGMyyPHyJb78

Zelf ben ik huge fan van “la Floridita in Havana”

Wanneer je dan praat met Cuba liefhebbers en mensen die vaak naar Cuba reizen komt dan altijd de commentaar: O nee, dat is daar veel te toeristisch.

Wel ja, denk ik dan altijd je gaat zelf ook als toerist wat denk je nu? Dat je niet gezien wordt als Gringo hahaha

Soit de service is er feilloos. Gewoonweg geweldig.

Je waant je in de jaren ’50 in Cuba en naar Amerikaans Old Fashion model kan je sippen van je cocktail terwijl de keurig geklede obers in rode jacket en wit gestreken hemden voor je uit allerlei heerlijke drankjes toveren.

Het geluid van de shakers klettert volop.

Het interieur trouwens vind ik ronduit grandioos met de prachtige houten bar. Enkel de Moulin Rouge scoort voor mij beter! En dan spreken we niet enkel van de mooie obers achter de toog maar ook de nog mooiere meisjes van het mooiste cabaret op aarde.

Caipirinha

  • 1 limoen in de lengte in 6 partjes snijden
  • 3 cocktaillepels rietsuikersiroop

samen zeer goed crushen

opvullen met crushed ice

  • 5 cl Cachaça toevoegen

mooi opwerken zodat suiker goed vermengd

afwerking: limoenwiel aan de rand van het glas of bovenop glas en rietje

  • Soms kan je combineren met passievrucht! Heerlijk voor een speciale gelegenheid wanneer je bv. met de kerstperiode passievrucht in alle winkels vindt.

In het  “Pestana Convento do Carmo” een oud klooster dat werd omgebouwd tot hotel vind je de allermooiste bar van Salvador de Bahia en de lekkerste Caipirinha’s ter wereld. Natuurlijk is er zoveel verschil in Cachaça net zoals er zoveel verschil zit in Rum dat we moeten besluiten dat ook de kwaliteit van de alcohol bepalend is voor de betere smaak.

https://www.steden.net/cuba/havana/bodeguita-del-medio/?fbclid=IwAR06tDXtS69HWGV2wKyHukfJwfCT3RCRJMSZL7e7zDJ8gA91bjLxxS-d1-4

Er is trouwens maar één manier om het echt, echt, echt te leren. Gewoon proeven!!!

Dus nodig je vrienden uit of maak er een gezellige avond van met je geliefde, terwijl je nippent

luistert naar de heerlijke en eens voor de gelegenheid wonderbaarlijke muziek uit Brazilië.

Ik geef je voor de gelegenheid ook enkele muziektoontjes mee van mijn favoriete Braziliaanse zangeres Maria Rita!